La Promesa (1)

La Promesa (1)

S02E17 - La Promesa II (17)

1.4. 13:23
HRT 1
61 minuta

Jimena se namjerno ozlijedi kad čuje da bi Manuel mogao sudjelovati na letačkom natjecanju. Svi joj zabrinuto priskaču u pomoć. Jana joj sanira ozljedu, napominjući da nije ozbiljna, ali ozbiljno je to što Jana otkriva da je Jimena lažirala nesreću. U međuvremenu, Curro razmišlja o svojem sukobu s ocem i zahvaljuje Jani na savjetu. Zbog svega toga Jana pomisli da bi sada mogao biti dobar trenutak da mu kaže istinu o njihovoj prošlosti, ali María Fernández se ne slaže. Martina razgovara s Alonsom o Beatriz. Djevojka se brine da će je smatrati drskom, ali vjeruje da će joj markiz pomoći. Rečeno, učinjeno: Alonso izbacuje Beatriz s La Promese. Simona želi spriječiti Candelu da otkrije njezinu tajnu s Carlosom tako što će prisiliti učitelja da da otkaz. No Rómulo mu odlučuje povećati plaću pa Carlos ostaje u La Promesi. María Fernández i dalje sumnja u Salvadora, nesvjesna da se Lope sprema svom prijatelju priznati nešto nakon čega više nema povratka.

Dodatne informacije

Epizode

Season 2
S02E32

La Promesa II (32)

23.4. 01:23, HRT 1, 63 minute

La Promesa II (32)

Jimena je još u svađi s Cruz oko krevetića i uspijeva pridobiti Manuela na svoju stranu. Lope konačno Mariji Fernández prizna svoju ljubav. Ona cijeni njegovu iskrenost, ali još nije sigurna u svoje osjećaje. Kuharice štrajkaju zato što su zaključane i ne mogu tražiti svog učitelja, a Lope uskače i radi i njihov dio posla. Rómulo obavještava Píju da će Gregorija prebaciti u Puebla de Teru. Majordom pruža punu potporu nesretnoj glavnoj sluškinji. Na povratku iz palače Jimeninih roditelja Jana slučajno sreće tajanstvenog vozača. Margarita prijeti Cruz da će otkriti tajne iz njezine prošlosti ako ona ne prestane pomagati Martini. Cruz otkriva pravi razlog zašto su njezini šurjak i šurjakinja na La Promesi.

S02E33

La Promesa II (33)

24.4. 01:22, HRT 1, 60 minuta

La Promesa II (33)

Jana se napokon vraća na La Promesu živa i zdrava. Svi su sretni što je vide, a Manuel najviše. Jedina koja nije presretna je Cruz koji će se zbog Jane sukobiti s Jimenom. Ali djevojku čeka još jedno iznenađenje. Markiza ima sukob i na drugoj strani sa šurjakom Fernandom i i šurjakinjom Margaritom sada kada zna pravi razlog posjeta Martininih roditelja. Rómulo moli Janu da pripazi na Píju koja je još uvijek u strahu nakon onoga što se dogodilo s Gregoriom, ali među gospodom pronalazi neočekivana saveznika. Catalina se vraća iz Cádiza i iznenadi se kad zatekne kuharice u štrajku. Djevojka otkriva da se, ako želi da se Simona i Candela vrate na posao, mora uključiti u potragu za Carlosom.

S02E34

La Promesa II (34)

25.4. 01:46, HRT 1, 57 minuta

La Promesa II (34)

Martinin poljubac na toj zabavi u Madridu, koji je izazvao skandal zbog kojeg je došla na La Promesu, bio je, ni više ni manje, nego s Don Antoniom De Carvajal y Cifuentesom, sinom moćnog vojvode bliskog dvoru. Ta vijest šokira sve na La Promesi, osobito kad mladić pokaže želju da započne vezu s Martinom. Manuel dočeka Abela, svog prijatelja liječnika koji će pratiti Jimeninu trudnoću. Abel traži smještaj u prostorijama za poslugu, što iznenadi sluge. Janin odnos s liječnikom loše počinje. Simona i Candela nisu zadovoljne informacijama o Carlosu koje im je Catalina dala i nastavljaju se brinuti za učitelja. Salvador ogorčeno pretpostavlja da i María Fernández voli Lopea. Vrijeme je da sluškinja razluči svoje osjećaje.

S02E35

La Promesa II (35)

25.4. 13:21, HRT 1, 61 minuta

La Promesa II (35)

Lorenzo obeća Cruz da će istražiti je li Martinino vjenčanje za budućeg vojvodu De Carvajal y Cifuentesa sigurno. Martina se ne namjerava udati za njega i pokušava se zbližiti s Currom s kojim je u napetim odnosima. Curro traži savjet od Jane koja ratuje s Manuelovim prijateljem liječnikom Abelom i njegovom stalnom nepristojnošću. María Fernández je i dalje zbunjena oko Salvadora i Lopea, ali jedna njezina kolegica daje joj ključ koji bi možda mogao okončati cijelu zbrku. Simona i Candela još su silno zabrinute za svog učitelja pa se Catalina umiješa i pronikne mnogo dublje od njih u Carlosovu tajnu. Na La Promesi se pojavljuje Feliciano, mladić koji je došao izdaleka tražeći Petru koju, čini se, poznaje mnogo godina...

O emisiji

Godine 1913., dok Europom vladaju nemiri, život na plemićkom imanju La Promesa u vlasništvu obitelji Luján ne može biti mirniji - bar se tako čini. Obitelj se priprema za proslavu jednog od najvažnijih događaja u španjolskom viskom društvu - vjenčanje Tomása, najstarijeg sina grofa Lujána i kćeri jedne od najimućnijih obitelji u zemlji. Međutim, obitelj Luján zna kako je ovo ugovoreni brak koji bi obitelj trebao spasiti od financijske propasti.U međuvremenu, zagonetna mlada Jana (20) počinje raditi na La Promesi te kao sluškinja pomaže tijekom priprema za vjenčanje. Dok luta zdanjem, susreće Manuela (23) grofova najmlađeg sina i Tomásova polubrata. Susret je to koji neće moći zaboraviti...Grofica na dan vjenčanja ne može skriti svoje nezadovoljstvo budući da je ona htjela da mladoženja zapravo bude njezin sin Manuel. Njezino nezadovoljstvo sve više raste, a nakon njezina ispada bijesa, Jana dobiva otkaz.Tijekom vjenčanja sve ide po planu sve dok Manuel ne izvede predstavu sa svojim avionom dvokrilcem te pokaže nevjerojatne akrobatske vještine, a slavlje se prekida kad izgubi kontrolu i sruši se nedaleko od imanja. Jana je vidjela što se dogodilo te pohita na mjesto nesreće kako bi spasila Manuela. Grof ponudi Jani velikodušnu nagradu u znak zahvalnosti, ali onda zatraži samo da je vrate na posao.Obitelj to ne zna, ali Jana cijelo vrijeme ima plan osvetiti ubojstvo svoje majke koje se dogodilo prije 15 godina te želi pronaći svog mlađeg brata koji je iste večeri otet. Jedini trag koji Jana ima vodi je do velebnog zdanja La Promesa u koje se želi infiltrirati te pronaći ubojicu... Ali i naći ljubav u Manuelovom zagrljaju.Idućeg dana još jedan nesretni događaj unese pomutnju na imanje. Tomás je pronađen mrtav. Narednik Conrado, pripadnik civilne garde, odlučan je u svom naumu da pronađe ubojicu. Svi dokazi upućuju na Janu jer ona je posljednja osoba s kojom je Tomás prije smrti razgovarao. Tijekom tajnog sastanka Jana je povjerila Tomásu stvarni razlog zbog kojeg se zaposlila na imanju, a Tomás je priznao da zna tko je ubojica, ali da treba još dokaza kako bi bio posve siguran. Obećao je Jani da će joj pomoći te joj dao svoj vjenčani prsten kao zalog.Jana dolazi u veličanstvenu palaču La Promesa na dan sklapanja ugovorenog braka Don Tomása, nasljednika obitelji Luján, i Jimene de los Infantes. Jana uspijeva dobiti posao kao zamjena za otpuštenu sluškinju koja je pomagala oko priprema za vjenčanje. Prva osoba koju susreće je mladoženjin mlađi brat, Don Manuel. Ustvari, Jana nije slučajno došla ovamo. Ona traga za ubojicom svoje majke i otmičarem svojega brata. Našavši se u škripcu, Jana je prisiljena povjeriti Tomásu svoj plan, a on misli da zna tko je taj zločin počinio...