La Promesa (1)

La Promesa (1)

S01E104 - La Promesa (104)

12.2. 13:17
HRT 1
61 minuta

Sve se osoblje urotilo kako bi pomoglo Jani te kako Petra ne bi primijetila da je ona još bolesna. Jimena se ispriča Jani tvrdeći da nije imala pojma da su se u kući njezinih roditelja prema njoj odnosili tako loše. Martinin plan da zaključa Simonu i Candelu u sobu kako bi riješile svoje razmirice imao je posve suprotan efekt. One se vraćaju ljuće nego ikad. Očito je da se njih dvije neće pomiriti. Píjine se trudničke tegobe pogoršaju. Doña Cruz i Lorenzo smišljaju kako da se riješe barunice Grazaleme. To je jedini način na koji će je spriječiti da se domogne barunova novca.

Dodatne informacije

Epizode

Season 1
S01E114

La Promesa (114)

27.2. 01:24, HRT 1, 63 minuta

La Promesa (114)

Pod Jimeninim pritiskom, Blanca priznaje da želi biti Manuelova prijateljica. Uzrujana, Jimena se ode požaliti Doñi Cruz na svoje nevolje. U međuvremenu, Blanca potiče Manuela da se mora odlučiti između Jane i Jimene. Jana i Pía misle da bi Currov otac mogao biti Don Juan, pokojni braun Linaja. Curro se obrecne na oca zbog ružnog ponašanja prema Eugeniji. Teresa je zabrinuta te povjerava Jani svoje sumnje da Petra ljudima podmeće otrov.

S01E115

La Promesa (115)

28.2. 01:30, HRT 1, 58 minuta

La Promesa (115)

Blanca odlučuje otići s La Promese i upustiti se u novu pustolovinu, ali prije toga želi reći Manuelu nešto važno. A nešto jednako važno želi reći i Jani. Catalina pokušava upravljati imanjem iz sjene, ali radnici nikako ne žele prihvatiti ženu za šefa. Catalina se odluči zauzeti za sebe i suočiti se s posljedicama. Nakon što je vidjela s koliko naklonosti se jedno prema drugome ponašaju, Doña Cruz je uvjerena da su Lorenzo i Elisa ljubavnici. Ali Alonso to odbija povjerovati. A kad god netko treba uprljati ruke, Petra spremno ponudi markizi svoju pomoć. Obje su nakanile dokazati da je Doña Cruz u pravu.

Dostupno za 20 sati
S01E116

La Promesa (116)

29.2. 01:43, HRT 1, 57 minuta

La Promesa (116)

Curro traži od Jane da mu kaže više o njezinim sumnjama kako mu braun Linaja nije bio djed, nego otac. Simona i Candela obavijeste osoblje da su konačno ponovno prijateljice. Ali kuharice nisu jedine koje su se pomirile. Jana ponovno odlazi na letenje s Manuelom, a Jimena će ih zateći točno u trenutku nježnosti. Doña Cruz napokon dobiva priliku uhvatiti Lorenza i barunicu Grazalemu na djelu nakon što ih je Petra čula u njezinoj sobi. Vrijeme je da markiza svima otkrije kako su se Elisa i njezin šogor urotili protiv nje.

Dostupno za 1 dan
S01E117

La Promesa (117)

29.2. 13:21, HRT 1, 61 minuta

La Promesa (117)

Markiz je prisiljen dati sredstvo za smirenje svojoj ženi Doñi Cruz, koja pokušava zadaviti barunicu Grazalemu. Svi su u šoku. Manuel iskreno porazgovara s Jimenom i zamoli ju da prestane maštati o savršenom braku. Možda bi se trebali jednostavno zadovoljiti zajedničkim životom bez svađe. Ali Manuel kao njezin muž ima određene obaveze. Iako ga to veoma boli, on govori Jani kako mora ispuniti svoju dužnost pa makar je se morao odreći.

O emisiji

Godine 1913., dok Europom vladaju nemiri, život na plemićkom imanju La Promesa u vlasništvu obitelji Luján ne može biti mirniji - bar se tako čini. Obitelj se priprema za proslavu jednog od najvažnijih događaja u španjolskom viskom društvu - vjenčanje Tomása, najstarijeg sina grofa Lujána i kćeri jedne od najimućnijih obitelji u zemlji. Međutim, obitelj Luján zna kako je ovo ugovoreni brak koji bi obitelj trebao spasiti od financijske propasti.U međuvremenu, zagonetna mlada Jana (20) počinje raditi na La Promesi te kao sluškinja pomaže tijekom priprema za vjenčanje. Dok luta zdanjem, susreće Manuela (23) grofova najmlađeg sina i Tomásova polubrata. Susret je to koji neće moći zaboraviti...Grofica na dan vjenčanja ne može skriti svoje nezadovoljstvo budući da je ona htjela da mladoženja zapravo bude njezin sin Manuel. Njezino nezadovoljstvo sve više raste, a nakon njezina ispada bijesa, Jana dobiva otkaz.Tijekom vjenčanja sve ide po planu sve dok Manuel ne izvede predstavu sa svojim avionom dvokrilcem te pokaže nevjerojatne akrobatske vještine, a slavlje se prekida kad izgubi kontrolu i sruši se nedaleko od imanja. Jana je vidjela što se dogodilo te pohita na mjesto nesreće kako bi spasila Manuela. Grof ponudi Jani velikodušnu nagradu u znak zahvalnosti, ali onda zatraži samo da je vrate na posao.Obitelj to ne zna, ali Jana cijelo vrijeme ima plan osvetiti ubojstvo svoje majke koje se dogodilo prije 15 godina te želi pronaći svog mlađeg brata koji je iste večeri otet. Jedini trag koji Jana ima vodi je do velebnog zdanja La Promesa u koje se želi infiltrirati te pronaći ubojicu... Ali i naći ljubav u Manuelovom zagrljaju.Idućeg dana još jedan nesretni događaj unese pomutnju na imanje. Tomás je pronađen mrtav. Narednik Conrado, pripadnik civilne garde, odlučan je u svom naumu da pronađe ubojicu. Svi dokazi upućuju na Janu jer ona je posljednja osoba s kojom je Tomás prije smrti razgovarao. Tijekom tajnog sastanka Jana je povjerila Tomásu stvarni razlog zbog kojeg se zaposlila na imanju, a Tomás je priznao da zna tko je ubojica, ali da treba još dokaza kako bi bio posve siguran. Obećao je Jani da će joj pomoći te joj dao svoj vjenčani prsten kao zalog.Jana dolazi u veličanstvenu palaču La Promesa na dan sklapanja ugovorenog braka Don Tomása, nasljednika obitelji Luján, i Jimene de los Infantes. Jana uspijeva dobiti posao kao zamjena za otpuštenu sluškinju koja je pomagala oko priprema za vjenčanje. Prva osoba koju susreće je mladoženjin mlađi brat, Don Manuel. Ustvari, Jana nije slučajno došla ovamo. Ona traga za ubojicom svoje majke i otmičarem svojega brata. Našavši se u škripcu, Jana je prisiljena povjeriti Tomásu svoj plan, a on misli da zna tko je taj zločin počinio...