Vrtlarica: Dizajn biljaka

Vrtlarica: Dizajn biljaka

S01E10 - Episode 10

12.2. 15:26
HRT 1
29 minuta

Iako nisu u modi, vrtovi prepuni cvijeća iznimno su važne oaze za brojne kukce oprašivače i biološku raznolikost u širem smislu. Zbog toga je danas više nego ikada prije važno uzgajati što više vrsta koje cvjetaju od proljeća pa sve do kraja jeseni. Više o cvijeću koje vole kukci doznajte u Vrtlarici.

Dodatne informacije

Epizode

Season 1
S01E11

Episode 11

19.2. 15:24, HRT 1, 30 minuta

Episode 11

Svaki vrt, čak i ako izgleda kao da ga je oblikovala priroda, ipak je rezultat pomnog planiranja i brojnih vrtlarskih tehnika i raznih manipulacija kojima postižemo da biljke rastu brže, da su plodovi krupniji, a urod bogatiji. Više o vrtlarskim manipulacijama doznajte u Vrtlarici.

Dostupno za 4 dana
S01E12

Episode 12

25.2. 17:01, HRT 1, 39 minuta

Episode 12

Iako smo navikli svoje vrtove dijeliti na ukrasni i korisni dio, postoji način da se ta dva dijela sretno povežu u jednu cjelinu. Riječ je o konceptu nazvanom jestivi krajolik, idealnom za sve one koji žele povezati sklad i harmoniju s organskim uzgojem povrća i voća. A upravo jedan takav vrt možete vidjeti u ovoj Vrtlarici.

O emisiji

Čak i kada mislite da dobro poznajete biljke u svom vrtu, vjerojatno rijetko razmišljate o pozadini njihovog izgleda, boji i obliku listova, plodova ili cvjetova poput suncokreta čija jednostavna ljepota krije fascinantnu matematičku priču.
O dizajnu biljaka više u ovoj Vrtlarici.