Zov divljine (Edo Popović)

Zov divljine (Edo Popović)

S01E02 - Zov divljine (Marta Blažević)

21.11. 20:45
HRT 1
32 minuta

U drugoj epizodi dobrodošlicu nam želi prekrasan gorski svijet i zaselak Šafari u Hribu, gdje su Marta Blažević i njezina obitelj pronašli svoj raj u srcu Hrvatske. Na nama je da u njega zavirimo i otkrijemo zašto su magistra biologije i nogometni trener poslušali svoj zov divljine. Saznat ćemo što je ”prirodni televizor”, kako uspijevaju zagrijati kuću sa šest metara drva po sezoni grijanja te kako izgledaju Martine radionice o ljekovitom bilju koje oduševljavaju djecu, ali i odrasle. Pridružite se Danielu Lacku na putu koji će i vas inspirirati da se ponovno povežete s prirodom i otkrijete njezinu neprocjenjivu vrijednost.

Dodatne informacije

Epizode

Season 1
S01E03

Zov divljine

9.12. 16:46, HRT 2, 31 minuta

Zov divljine

U trećoj epizodi Daniel Lacko otkriva šumarke i močvare Legrada, tzv. hrvatsku Amazonu, i dom akademskog slikara Tonija Franovića, koji je tu stvorio svojevrsnu džunglu usred sela. Doznajemo zašto je nakon 15 godina života u svjetskim metropolama mir i sreću pronašao u prirodi te koristi li mu ovdje znanje deset stranih jezika. Okružen divljim i domaćim životinjama, raznolikim biljem i bogatstvom prirode - Toni priznaje da mu niti samoća ne pada teško. Ostvario je svoj san, život u prirodi i u skladu s njom, a njegovu inspirativnu priču otkrijte u Zovu divljine.

O emisiji

U prvoj epizodi voditelj Daniel Lacko posjetio je dom Ede Popovića u mjestu Stranica Gornja. Ovaj poznati pisac i novinar, zajedno sa suprugom, pronašao je ”novi stari” život u divljini i kući iz 1914. Otkrit će što ih je motiviralo da okrenu novu stranicu i napuste grad, kako su adaptirali i uredili svoj dom u skladu s principima održivosti, ali i zašto većinu hrane pronalaze oko kuće i u okolnim šumama i poljima. Zašto Edo i Ljiljana svoju svakodnevicu zovu ”usamljenost u dvoje”? Pridružite nam se i otkrijte u Zovu divljine.