Pogodi tko dolazi na večeru

Pogodi tko dolazi na večeru

19.3. 07:24
HRT 1
109 minutes
1967

Za Johna Prenticea i Joannu Drayton ljubav je došla iznenada. Vrativši se s ljetovanja razmijenili su zaručničko prstenje i vrlo brzo suočili se s grubom osudom okoline. Prentice je crnac, Joanna bijelkinja, a šezdesete u Sjedinjenim Državama ponekad su bile nemilosrdne prema miješanim brakovima! Joanna (Katharine Houghton) je slobodoumna mlada žena, kćer poznatih novinskih izdavača, Matta (Spencer Tracy) i Christine (Katharine Hepburn) Drayton. Po povratku s ljetovanja Joanna objavljuje roditeljima da se zaručila za liječnika Johna Prenticea (Sidney Poitier), a njihov prvotni šok postaje još veći kada doznaju kako je potencijalni suprug njihove kćeri - crnac! Iako na glasu kao veliki liberalist, Joannin otac ne želi nagliti s blagoslovom budućeg braka znajući da će John i Joanna imati problema u društvu. Budući da John uskoro mora otputovati u Ženevu kako bi se pridružio Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, Joannini roditelji moraju u vrlo kratkom roku donijeti sudbonosnu odluku... Ovo je posljednji film velikog Spencera Tracyja ("Starac i more", "Adamovo rebro") u kojem je Oscara za najbolju žensku ulogu osvojila Katharine Hepburn ("Afrička kraljica", "Philadelphijska priča")!

More information

About show

1967

Za Johna Prenticea i Joannu Drayton ljubav je došla iznenada. Vrativši se s ljetovanja razmijenili su zaručničko prstenje i vrlo brzo suočili se s grubom osudom okoline. Prentice je crnac, Joanna bijelkinja, a šezdesete u Sjedinjenim Državama ponekad su bile nemilosrdne prema miješanim brakovima!
Joanna (Katharine Houghton) je slobodoumna mlada žena, kćer poznatih novinskih izdavača, Matta (Spencer Tracy) i Christine (Katharine Hepburn) Drayton. Po povratku s ljetovanja Joanna objavljuje roditeljima da se zaručila za liječnika Johna Prenticea (Sidney Poitier), a njihov prvotni šok postaje još veći kada doznaju kako je potencijalni suprug njihove kćeri - crnac! Iako na glasu kao veliki liberalist, Joannin otac ne želi nagliti s blagoslovom budućeg braka znajući da će John i Joanna imati problema u društvu. Budući da John uskoro mora otputovati u Ženevu kako bi se pridružio Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, Joannini roditelji moraju u vrlo kratkom roku donijeti sudbonosnu odluku...
Ovo je posljednji film velikog Spencera Tracyja ("Starac i more", "Adamovo rebro") u kojem je Oscara za najbolju žensku ulogu osvojila Katharine Hepburn ("Afrička kraljica", "Philadelphijska priča")!