A strana

A strana

S04E02 - A strana IV (zabavno-glazbena emisija)

19.3. 16:45
HRT 1
133 minutes

U čast 65 godina duge povijesti Zabavnog programa HTV-a svoje prvo izdanje u 2022. godini "A strana" je posvetila odnosu glazbe i televizije. Prve zabavne emisije Televizije Zagreb, zlatno doba festivala zabavne glazbe, nastupi na natjecanjima za pjesmu Eurovizije, prijenosi velikih koncerata, videospotovi koji su osamdesetih označili prekretnicu u industriji glazbe, glazbene emisije programa Z3 koje su formirale ukus tadašnjih mladih gledatelja, važna uloga glazbe u Domovinskom ratu, natjecanja glazbenih talenata bez kojih više nema televizijske zabave - to su bile samo neke odrednice večerašnje emisije. Naši su gosti: čovjek koji nam je promijenio jedan dan u tjednu, urednik "Nedjeljnog popodneva" Saša Zalepugin, najnagrađivanija diva Splitskog festivala Tereza Kesovija, "željezna lady" Ksenija Urličić, "doktor" za Eurosong Aleksandar Kostadinov, voditeljski par Hit depoa Daniela Trbović i Hamed Bangoura, Davor Gobac i Psihomodo pop, prvi hrvatski bend koji je nastupio na MTV-ju te Danijela Martinović koja nas je podsjetila na svoj uspješni nastup na Eurosongu. "A strana" glazbom i riječju željela je odati počast svim ljudima koji su ovih 65 godina njegovali neupitnu ljubav između glazbe i televizije.

More information

About show

U čast 65 godina duge povijesti Zabavnog programa HTV-a svoje prvo izdanje u 2022. godini "A strana" je posvetila odnosu glazbe i televizije. Prve zabavne emisije Televizije Zagreb, zlatno doba festivala zabavne glazbe, nastupi na natjecanjima za pjesmu Eurovizije, prijenosi velikih koncerata, videospotovi koji su osamdesetih označili prekretnicu u industriji glazbe, glazbene emisije programa Z3 koje su formirale ukus tadašnjih mladih gledatelja, važna uloga glazbe u Domovinskom ratu, natjecanja glazbenih talenata bez kojih više nema televizijske zabave - to su bile samo neke odrednice večerašnje emisije.
Naši su gosti: čovjek koji nam je promijenio jedan dan u tjednu, urednik "Nedjeljnog popodneva" Saša Zalepugin, najnagrađivanija diva Splitskog festivala Tereza Kesovija, "željezna lady" Ksenija Urličić, "doktor" za Eurosong Aleksandar Kostadinov, voditeljski par Hit depoa Daniela Trbović i Hamed Bangoura, Davor Gobac i Psihomodo pop, prvi hrvatski bend koji je nastupio na MTV-ju te Danijela Martinović koja nas je podsjetila na svoj uspješni nastup na Eurosongu. Večerašnja "A strana" glazbom i riječju željela je odati počast svim ljudima koji su ovih 65 godina njegovali neupitnu ljubav između glazbe i televizije.