Tajna nordijske kuhinje
Farski otoci su drevni mikrokozmos uzbudljivih proizvoda, nordijske povijesti, priča, 37 riječi za maglu i još više za fermentaciju, uspješne industrije plodova mora, zanosnih vodopada, ekscentričnih osobnosti, materinjeg jezika i kulinarskog bisera: KOKS. Kako je moguće voditi ovakav vrhunski restoran na kraju svijeta? Prije covida-19, ljudi su skretali s puta kako bi objedovali u ovom restoranu koji poslužuje hranu dobivenu od samo 500 četvornih milja proizvoda, na neravnom terenu i gdje je klima subpolarna, vjetrovita, vlažna, oblačna i hladna, s prosječnim temperaturama blizu smrzavanja tijekom cijele godine, vječne svjetlosti ljeti i užarene tame tijekom cijele zime. U dokumentarcu „Tajna nordijske kuhinje“ zaronimo u poetski um mladog farskog kuhara Poula Andriasa Ziske i tražimo tradiciju, povijest i osebujne drevne običaje koji leže ispod najudaljenijeg iskustva vrhunske kuhinje na svijetu.
Dodatne informacijeO emisiji
Farski otoci su drevni mikrokozmos uzbudljivih proizvoda, nordijske povijesti, priča, 37 riječi za maglu i još više za fermentaciju, uspješne industrije plodova mora, zanosnih vodopada, ekscentričnih osobnosti, materinjeg jezika i kulinarskog bisera: KOKS. Kako je moguće voditi ovakav vrhunski restoran na kraju svijeta? Prije covida-19, ljudi su skretali s puta kako bi objedovali u ovom restoranu koji poslužuje hranu dobivenu od samo 500 četvornih milja proizvoda, na neravnom terenu i gdje je klima subpolarna, vjetrovita, vlažna, oblačna i hladna, s prosječnim temperaturama blizu smrzavanja tijekom cijele godine, vječne svjetlosti ljeti i užarene tame tijekom cijele zime. U dokumentarcu „Tajna nordijske kuhinje“ zaronimo u poetski um mladog farskog kuhara Poula Andriasa Ziske i tražimo tradiciju, povijest i osebujne drevne običaje koji leže ispod najudaljenijeg iskustva vrhunske kuhinje na svijetu.