David Skoko: Motor, loza, kuhača (Vladari dingača)

David Skoko: Motor, loza, kuhača (Vladari dingača)

S01E03 - David Skoko: Motor, loza, kuhača

20.5. 12:30
24Kitchen
30 minuta

David Skoko nas vodi u požešku Zlatnu dolinu - Valis Aureu. Njegov domaćin Vlado Krauthaker proglašen je vinskim vitezom i dvaput je izabran za najboljeg vinara Hrvatske. Radi se o obitelji koja je postavila standarde graševine kakvu danas poznajemo, sorte koja je u nas najzastupljenija. Saznat ćemo koja je razlika između kulena i kulenove seke, zašto se ruže sade uz vinograde i kako se vinogradi obrađuju konjima.

Dodatne informacije

O emisiji

Chef David Skoko putuje na jug, na poluotok Pelješac, u posjet vinarskim obiteljima Matuško i Šegović. Saznat će zašto je strma lokacija pelješkog Dingača idealna za uzgoj plavca malog, što za Pelješčane znači Pelješki most i kako se vino čuva na dnu mora umjesto u podrumima. Malostonski zaljev ponudit će namirnice za predjelo, a ”veliko more”, koje gleda prema Italiji, ribu za glavno jelo.